Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    500L VEĆ `DEMODE`: Nova pauza u kragujevačkom Fiatu

    Zaposleni u kompaniji Fiat Chrysler automobili u Kragujevcu neće raditi do ponedeljka 7. marta, zbog nedostatka posla izazvanog smanjenom potražnjom modela 500L.

    Prema informacijama iz fabričkog sindikata, na plaćenom odsustvu dve nedelje će biti oko 3.000 zaposlenih, koji će primati 65 odsto plate.

    Kako kažu, fabrika koja ima kapacitet za 300 hiljada vozila proizvodi 100 hiljada. Takođe, apeluju da se u rešenje problema uključi država, koja je vlasnik 33 odsto fabrike, a do sada je bila pasivna, jer, kako navode, kragujevački Fiat ne može opstati sa proizvodnjom jednog modela.

    Sličnih prekida bilo je i tokom prošle godine, tokom koje se ukupno sa odmorima, praznicima i plaćenim odsustvima nije radilo oko 80 dana.

    Očekivalo se da će u kragujevačkoj fabrici početi montaža nekog novog Fiatovog modela, što bi doprinelo većoj proizvodnji u pogonima čiji su instalirani kapaciteti znatno veći od sadašnjih proizvodnih planova, ali do toga nije došlo.

    Istovremeno, Rusija do sada nije uslišila molbe srpskih zvaničnika o bescarinskom izvozu fiata 500L na svoje tržište, pa je i to uticalo na smanjenje prodaje. FCA je u 2015. godini, sa izvozom od 1,85 milijardi evra, bio najveći izvoznik u Srbiji.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE