Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Oštećenja na Koridoru `popunjena opravdanjem`

    Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović izjavila je da će se u martu staviti poslednji sloj "habajućeg" asfalta na mostu na deonici Koridora 10 kod Crvene Reke, otvorene prošlog decembra, a na kome su se pojavila oštećenja.

    Ona je novinarima nakon sastanka s delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda kazala da je ta deonica puta u dužini od 13 kilometara otvorena krajem decembra prošle godine isključivo iz bezbednosnih razloga, odnosno da bi se sprečile nesreće koje su se događale skoro svakodnevno.

    "Da nismo otvorili deonicu, nastavile bi se saobraćajne nesreće koje smo imali svako dana na tom starom putu", rekla je Mihajlović.

    Ona je kazala da u decembru nije mogao da bude postavljen "habajući" sloj asfalta i da su se zato na mostu dužine 500 metara pojavila ošećenja.

    Direktor Koridora Srbije Dmitar Djurović rekao je da sanacija oštećenja i postavljanje poslednjeg habajućeg sloja asfalta neće koštati državu ništa jer je to ugovorna obaveza kompanije koja je bila zadužena za privremeno puštanje u saobraćaj te deonice.

    "Ta kompanija do momenta konačnog puštanja koje je predviđeno u aprilu, održava i popravlja nedostatke o svom trošku. To neće koštati ministarstvo, republiku, Puteve Srbije i Koridore nijedan jedini evro", kazao je Đurović. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE