Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    On će, najverovatnije, zameniti Gašića

    Premijer Aleksandar Vučić predložio je Narodnoj skupštini da za novog ministra odbrane bude izabran Zoran Đorđević, dosadašnji državni sekretar tog ministarstva.

    Novi ministar odbrane obavljaće ovu funkciju privremeno do formiranja nove Vlade, koje će uslediti po okončanju vanrednih parlamentarnih izbora, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

    Đorđević je rođen je u Beogradu 11. februara 1970. godine. Master je ekonomskih nauka – oblast: Međunarodno bankarstvo i finansije, zajednički program na engleskom jeziku Univerziteta Panteion, Atina – Fakulteta za društvene i političke nauke i Fakulteta za međunarodnu ekonomiju iz Beograda.

    Završšio je ŠŠkolu nacionalne odbrane – Visoke studije bezbednosti i odbrane. Završšava doktorske studije i u fazi je prijave doktorske disertacije iz oblasti ekonomskih nauka, sa usmerenjem na finansijsku kontrolu, upravljanje, izveštavanje i reviziju na Univerzitetu Privredna akademija iz Novog Sada.

    Profesionalno iskustvo sticao je na rukovodećim pozicijama u oblasti finansijskog i izvrššnog menadžžmenta u domaćim i međunarodnim kompanijama.

    Usko je usmeren na međunarodne finansije i bankarstvo, finansijsku kontrolu i upravljanje, finansijsko izvešštavanje i reviziju. Objavio je višše radova u vodećim domaćim i stranim naučnim i stručnim časopisima iz ekonomije i finansija.

    Predsednik je Političkog saveta za rodnu ravnopravnost Vlade Republike Srbije i Nacionalni direktor za naoružžanje.

    Stekao je višše uglednih profesionalnih sertifikata. Dobitnik je, između ostalih i nagrade "Mihailo Petrović-Alas" iz oblasti matematike. Član je udružženja Mensa Srbija. Govori engleski i ruski jezik. Ožženjen je, otac je sina i ćerke.

    Foto: MOD

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE