Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Pobednička poslovna ideja srednjoškolaca: Biciklistička tura na android aplikaciji

    Pružanje usluga biciklističkih tura po putanjama izabranim posredstvom android aplikacije je poslovna ideja koja je osvojila prvo mesto na nacionalnom finalu takmičenja Poslovni izazov održanom u petak u Beogradu.

    Takmičenje je okupilo 60 učenika iz 40 srednjih škola iz cele Srbije koji su pobedili na regionalnim takmičenjima realizovanim u novembru i decembru prošle godine. Pobedu je odneo tim koga su činili Jegda Radulović iz Ekonomsko-trgovinske škole u Prijepolju, Simona Kuzmanović iz Gimnazije u Kuršumliji, Aleksa Burmazović iz Evropske poslovne škole u Beogradu i Ana Radić iz Hemijsko-tehnološke škole u Subotici.

    “Želeli smo da osmislimo neku uslugu koja je povezana sa transportom pa nam je na pamet pao bicikl kao sve popularniji vid prevoza. Iako smo se tek juče upoznali, super smo funkcionisali kao tim a mnogo su nam značili i saveti našeg poslovnog volontera Radoja. Sada jedva čekamo balkansko finale takmičenja! ”, izjavio je Aleksa, član pobedničkog tima.

    Organizacija Dostignuća mladih u Srbiji već sedam godina realizuje takmičenja “Poslovni izazov” u gradovima širom Srbije. Ove godine, članovi tri prvoplasirana tima sa regionalnih takmičenja održanih u Leskovcu, Čačku, Novom Sadu i Beogradu učestvovali su u nacionalnom finalu.

    “Osnovni cilj Poslovnog izazova je da motiviše učenike da upotrebe svoje veštine na inovativan način i pokažu svoj preduzetnički duh kako bi bili spremni za suočavanje sa realnim poslovnim situacijama. Nije nužno da sutra svi postanu preduzetnici, ali je vrlo važno da budu preduzimljivi, čime god se bavili u životu”, rekao je Darko Radičanin, izvršni direktor Dostignuća mladih u Srbiji.

    U četvrtak je učenicima dat “izazov” da uz pomoć koncepta “internet stvari” (internet of things) osmisle napredno i inovativno rešenje kojim će učiniti da Srbija postane atraktivna turistička destinacija. U petak su svoje biznis planove i prezentacije predstavili stručnom žiriju koga su činili Jasna Uzelac Braunović (UniCredit banka), Vladan Nešić (Telekom Srbija), Nina Marjanović (KPMG), Marta Forai (Manpower) i Nasja Veljković (Cosmopolitan).

    “Velika nam je čast, ali i odgovornost što je naša banka dobila ovako važnu ulogu u procesu obrazovanja. Adekvatna priprema na temu preduzetništva i finansijske pismenosti predstavljaju prve i, stoga, najvažnije korake za osposobljavanje učenika za uspešan život i rad u savremenom svetu u kome su najveće vrednosti inovativnost i preduzetnička inicijativa. Ako je suditi po finalistima ovog takmičenja, Srbiju očekuje svetla budućnost”, rekla je Jasna Uzelac Braunović, menadžerka za korporativne komunikacije i odnose sa javnošću UniCredit Banke Srbija i članica žirija.

    Pet prvoplasiranih timova sa ovog takmičenja otputovaće u aprilu u Zagreb kako bi učestvovali na Poslovnom izazovu zapadnog Balkana. Tamo će se pridružiti vršnjacima iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske, a timovi će ponovo biti mešoviti i činiće ih po 4 učenika iz svake zemlje.

    Takmičenje Poslovni izazov realizovala je organizacija Dostignuća mladih uz finansijsku podršku UniCredit banke, Telekoma Srbija i kompanije KPMG.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE