Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Srpski `kralj mesa` otpušta 60 odsto zaposlenih u Hrvatskoj

    Srpski "kralj mesa" Petar Matijević koji je u novembru prošle godine kupio je dve poljoprivredne zadruge u istočnoj Slavoniji, najavio je otpuštanje oko 60 odsto zaposlenih, upozorio je Sindikat zaposlenih u poljoprivredi Hrvatske, a prenose hrvatski mediji.

    Sindikat je upozorio da će praktično prvi potez novog vlasnika biti otpuštanje oko 60 odsto radnika, a kažu i da je od 71 zaposlenog u te dve zadruge, otkaz najavljen za 39, od kojih je 11 iz zadruge Negoslavci, a 28 iz zadruge Jankovci.

    „Osuđujemo ovakav potez gospodina Matijevića. Nešto takvo ni jedan privrednik u Hrvatskoj nije radio iako smo mi u sindikatu već svašta doživeli“, navodi se u saopštenju.

    Sindikat je najavio da će preduzeti sve kako bi zaštitio svoje članove. Otkazi su najavljeni na oglasnoj tabli 15. februara, a sindikat o tome mora da se uzjasni u roku od sedam dana.

    Predsednik sindikata Šimo Orešković rekao je da će se danas održati sa advokatskom kancelarijom koja zastupa Matijevića.  

    Matijević je kupio od hrvatskog privrednika Envera Moralića u novembru 2015. godine Poljoprivrednu zadrugu Negoslavci i Poljoprivrednu zadrugu Jankovci s farmama, skladištima, mehanizacijom i ukupno 1.500 hektara poljoprivrednog zemljišta čime je, kako je saopštio sindikat, postao najveći vlasnik poljoprivrednog zemljišta u Hrvatskoj, prenose hrvatski mediji.

    Matijević je početkom godine rekao da razmišlja o tome da u Hrvatskoj ulaže i u hotelijerstvo.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE