Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Zemlje EU potrošile bogatstvo na subvencije u 2014.

    Države Evropske unije 2014. godine su potrošile 101,2 milijarde evra na državne subvencije proizvodnim uslugama, poljoprivredi i ribarstvu.

    Evropska komisija je ažurirala svoj Pregled državnih podrši, iz kog je vidljivo da su države članice EU 2014. godine potrošile 101,2 milijarde evra, tj. 0,72 posto BDP, na podršku proizvodnim uslugama, poljoprivredi i ribarstvu.

    U odnosu na 2013. reč je o povećanju od otprilike 33 milijarde evra, što pokazuje da su nakon donošenja Smernica o državnim subvencijama za zaštitu okoline i energiju 2014. države članice sve svesnije da su za podršku obnovljivoj energiji potrebne subvencije, navode iz Evropske komisije.

    Članice EU obilno su koristile i mogućnosti koje im je ponudila modernizacija pravila o državnim podrškama iz 2014. godine.

    Od 1. jula 2016. države članice moraće za sve dodeljene državne subvencije u iznosu većem od 500.000 evra objavljivati i identitet korisnika, iznos i svrhu podrške i pravni osnov.

    Ti podaci će  biti dostupni putem modula za transparentnost dodela, kojem će se moći pristupiti putem web-mesta Komisije i država članica, navodi se u saopštenju Europske komisije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE