Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Pokrajinska vlada dala domaći zadatak republičkoj?

    Pokrajinska Vlada pokrenula je novi sajt koji omogućava javni uvid u podatke o raspolaganju budžetom Vojvodine od 2004. godine do danas, a pokrajinski premijer Bojan Pajtić poziva Vladu Srbije da sledi ovaj primer.

    Na sajtu www.budzet.vojvodina.gov.rs se od danas mogu naći svi podaci vezani za izvršenje budžeta svakog pokrajinskog organa, broj zaposlenih, biografije rukovodilaca, finansijski i planovi javnih nabavki, kao i podaci o obavezama i potraživanjima Pokrajine.

    Dostupni su i podaci o imovini i o svim sudskim postupcima gde je Vojvodina stranka u sporu, a predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić izjavio je na predstavljanju sajta da se na taj način uspostavlja princip apsolutne transparentnosti vlasti.

    "Već četiri godine slušamo po pojedinim medijima da su se u Pokrajini zaposlile hiljade i hiljade ljudi i da su nestale milijarde dinara. Do sada smo posezali za tužbama, a od danas je uspostavljen jedan princip koji ne postoji ni u jednoj administraciji na zapadnom Balkanu, već samo u nekim od najrazvijenijih zemalja EU", rekao je Pajtić.

    Pajtić je pozvao premijera Aleksandra Vučića i republičku Vladu da slede ovaj primer, jer kada se "jednom uspostavi apsolutna transparentnost, onda se taj princip više ne može ukinuti".

    On je podsetio i na to da je republička administracija do sada zaključila oko 20 tajnih ugovora, od Beograda na vodi, Železare Smederevo, Аir Serbia, hotela na Kopaoniku, zadruga u Vojvodini i slično, čime je nanela štetu od oko 997 milijardi dinara.

    "Mi nikada nismo zaključili nijedan tajni ugovor, jer se tajno zaključuju kada su štetni. Sigurno niko nije namerno na republičkom nivou nanosio štetu Srbiji, nego je želeo da pribavi korist sebi. I zbog toga pozivamo Aleksandra Vučića i republičku Vladu da objave sve te tajne ugovore", rekao je Pajtić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE