Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sebični ste, uplašeni i glupi. Pa to je sjajno!

    Zapravo težnja ka lakoći i jednostavnosti delanja je u korenu ljudske genijalnosti i inovativnosti. Ove reči se često koriste kao uvreda, a zapravo su osnovne karakteristike ljudskog karaktera.

    One su razlog opstanka i napretka naše vrste. Međutim, kada naučimo da živimo sa našom suštinskom prirodom doživećemo veći uspeh i bolji život. Većina borbe koju svakodnevno preživljavamo je rezultat nerazumevanja i čak negiranja naše suštinske ljudske prirode navodi Brandquarterly.

    Dakle, ono što je bitno da znamo su pozitivne strane ove tri kategorije. Sebičnjašluk nas čuva i čini da mislimo na sebe na prvom mestu. Strah nas uči kako da ublažimo rizike i da poboljšamo naše rasuđivanje.  Glupost je samo nesvesna predrasuda prema pronalasku najlakšeg i najjednostavnijeg rešenja.

    Dakle ukoliko želite da od sveta napravite bolje mesto morate razumeti i vašu lenju, glupu stranu kao i onu koja ističe vaš individualan sjaj. Ovo nije podsticaj da postanete ili težite tome da budete sebični, glupi ili uplašeni, već samo podrška ka razumevanju da su i to sastojci uspeha.

    Iskoristite ono što nazivate manama.

    Naučite da razmišljate sebično

    Naša aktivnost i angažovanje, a kasnije i uspeh, nije produkt naše harizme već ideje o postizanju naših ciljeva. Postoji veliki jaz između sebičnog razmišljanja i sebičnog delanja. Prvo je mogućnost da se stavite u tuđe cipele i razmišljate i u korist drugih, baš kako ne biste došli do druge stavke i gledali samo lične ciljeve.

    Naučite da razmišljate kao uplašeni

    Strah je možda najveći motivator koji emocionalno biće može da iskusi. Strah znači dobru procenu rizika sa obe strane. Ovde je reč o zdravoj i pozitivnoj količini straha, nikako o onoj bojazni koja nas parališe i upropaštava nam život. Strah čini da pronađete najbolje rešenje koje poseduje minimalan rizik. Uplašeni ljudi su višestrani, misle o svemu i ništa ne prepuštaju slučaju. Veoma su oprezni po pitanju bezbednosti svake vrste. Mnogo je bolje da se ne trudimo toliko da suzbijemo strah već da ga pretvorimo u prednost.

    Naučite glupo razmišljanje

    Glupo razmišljanje je zapravo veoma pametno. Ovakvo razmišljanje u osnovi ima jednostavnost i donošenje najpraktičnijih zaključaka bez preteranog, često opterećujućeg, razmišljanja. Odgovori su često veoma blizu i ponekad možemo upasti u psihozu preispitivanja. Takozvani glup način razmišljanja u osnovi ima disciplinu, i strateški model vođstva koji daje pozitivan ishod, a ne zavisi od angažovanja i motivacije.

    Foto: pixabay

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE