Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Šabić: Javnost ima pravo da zna sadržaj ugovora o Železari

    Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić kaže da javnost u Srbiji ima pravo da zna sadržaj ugovora o Železari, bez obzira na to kakvo je poslovanje te kompanije.

    „Još pre više meseci sam rekao da srpska javnost ima pravo da zna sadržaj tog ugovora jer je reč o krupnom ekonomskom resursu koji je vlasništvo države i građana. S pravnog stanovišta građani Srbije imaju pravo da znaju sve. To je ovih dana potvrdio i ombudsman, konstatujući da je nepostupajući po nalogu poverenika Ministarstvo privrede počinilo čitav niz prekršaja“, kazao je Šabić gostujući u Dnevniku N1.

    Na pitanje da li, osim odbijanja stranih ulagača, neobjavljivanje ugovora može imati još neke negativne posledice za Srbiju, Šabić je kazao da ima negativnih posledica i da se to vidi i u pogoršanom mestu Srbije u indeksu percepcije korupcije:

    „Nedavno je objavljen globalni indeks percepcije korupcije koji pravi Transparency International, Srbija je pokrvarila svoj rezultat i na našem prostoru Balkanu iza svih je osim iza Bosne i Hercegovine i Albanije i to nije rezultat kojim treba da budemo zadovoljni. Ponavljam, transprarentnost raspolaganja javnim novcem je uslov za postizanje dva cilja, borba protiv korupcije i uspostavljanje poverenja u naše institucije“.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE