Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mamula će biti luksuzni `butik` hotel

    Ostrvo Lastavica i tvrđava Mamula biće javna turistička atrakcija otvorena za sve i potpuno dostupna građanima Crne Gore i šire, poručili su iz kompanije Orascom Development Holding.

    Najavljujući značajne planove za restauraciju kulturno-istorijskog kompleksa, iz kompanije je stiglo saopštenje u kome je navedeno da će razvoj i renoviranje fascinantne tvrđave biti pažljivo planirani prilikom obnavljanja i pretvaranja u "butik" hotel visoke klase.

    Radujem se danu kada će muzej na Mamuli biti otvoren i kada će devastirana građevina postati nova atraktivna destinacija koja će se naći među prelepim lokacijama ove prelepe države, poručio je predsednik Odbora Samih Saviris.

    Atraktivno ostrvo na ulazu u hercegnovski deo Bokokotorskog zaliva, od raspisivanja prvog tendera za zakup, decembra 2013, podelilo je Novljane, pa i javnost u Crnoj Gori.

    Namera švajcarske kompanije, kao izabranog zakupca, da od ostrva napravi ekskluzivni turistički kompleks otvorenog tipa i kategorije pet zvezdica, tako da ne ugrožava kulturno-istorijsku vrednost tvrđave, zaista dobro zvuči.

    Atraktivno ostrvo na ulazu u hercegnovski deo Bokokotorskog zaliva, od raspisivanja prvog tendera za zakup, decembra 2013, podelilo je Novljane, pa i javnost u Crnoj Gori.

    Orascom je ponudio zakup na 49 godina i cenu od 1,5 evra po kvadratnom metru za zemljište i 0,9 evra za akvatorijum, plus investicioni projekat od 15 miliona evra i otvaranje do 200 radnih mesta. Data je i projekcija ostvarivanja ukupnih direktnih prihoda u prvih deset godina, u visini od 7,5 miliona evra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE