Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    NAUKA: Ljudski mozak ima kapacitet memorije kao CEO INTERNET

    Ljudski mozak ima deset puta veće kapacitete memorije nego što smo do sada znali. Nova studija je pokazala da um može da skladišti informacije World Wide Web-a.

    Kapacitet ljudske memorije može se izražavati u petabajtima pokazala su istraživanja Salk instituta, a prenosi PSY blog. To je mera za veličinu memorije odnosno skladištenja kapaciteta, koja iznosi oko hiljadu terabajta.

    Osnivač ove studije Terry Sejnowsk navodi da je ovo pravo otkriće u oblasti neuronauke. Ovo saznanje je, kako kaže, bitno za razumevanje toga kako rade hipokampalni neuroni niske enrgije, ali velike moći proračunavanja. „Nova merenja kapaciteta memorije mozga menjaju konzervativna verovanja“, navodi Terry.

    Sve se dešava u sinapsi mozga koja je raskrsnica razmišljanja, obrade informacija i zaključaka našeg mozga. Novim mikroskopskim posmatranjem ustanovljeno je da su kapaciteti ovog sektora mnogo veći i da postoji oko 26 različitih veličina.  

    „Veličina sinapse je mnogo veća nego što se do sada mislilo. Kompjuterski rečnikom rečeno, ona odgovara 4.7 bitova informacije, dok se ranije mislilo da je mozak sposoban za jedan do dva bita“, objašnjava on.

    Foto: pixabay

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE