Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    ŠEFOVI NEZADOVOLJNI: Apple Car `na ledu`

    Šefovi tehnološkog giganta nisu impresionirani napretkom izrade prvog Apple električnog automobila, pa su čak "zamrznuli" angažovanje novih kadrova za taj projekat.

    Promena je usledila nakon što je glavni dizajner Applea Jony Ive "izrazio nezadovoljstvo" prilikom uvida u projekat Apple Car, piše Business Insider i dodaje da tome prethodio skorašnji odlazak vođe projekta.

    Steve Zadesky bio je na čelu projekta "Titan", koji se odnosi na razvoj eletričnog automobila, ali je prošle nedelje napustio kompaniju.

    Iako Apple nikad nije zvanično potvrdio planove da proizvodi automobil, izvršni direktor kompanije Tesla Elon Musk je tu ideju nazvao "javnom tajnom" Silicijumske doline.

    Wall Street Journal je prošle jeseni objavio da Apple svoj prvi automobil planira da pusti u prodaju već 2019. godine, ocenivši da će za taj ambiciozan plan biti potrebno utrostručiti radnu snagu, na 1.800 zaposlenih.

    U tom momentu, kako je pisao WSJ, na projektu je bilo angažovano 600 ljudi, ali je nepoznanica koliko ih radi sada, u trenutku "zamrznutog" zapošljavanja novih stručnjaka. Business Insider je pokušao da od Applea dobije komentar na celu ovu priču, ali za sada, tehnološki gigant "mudro ćuti". 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE