Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Samo milijarderi `konkurišu` za Belu kuću

    Bivši gradonačelnik Njujorka, milijarder Michael Bloomberg, razmišlja da kao nezavisni kandidat uđe u trku za Belu kuću, piše The New York Times.

    Sedamdesettrogodišnji biznismen, vlasnik kompanije za pružanje finansijskih informacija, navodno je spreman da sopstvenim sredstvima u iznosu od milijardu dolara finansira svoju kampanju, a svoju odluku će potvrditi do početka marta.

    Bloomberg koji je dugo bio demokrata pre nego što je kao republikanac 2001. bio izabran za gradonačelnika "Velike jabuke", da bi 2007. postao nezavisan, predviđa da će na republikanskim predizborima pobediti Donald Trump, a na demokratskim Bernie Sanders, navode ti izvori odgovarajući na pitanje lista.

    Nijedan nezavisni kandidat do sada nije pobedio na američkim predsedničkim izborima.

    Bloomberg je zaslužan za obnovu poslovne klime u Njujorku nakon napada 11. septembra 2001. godine. Usto je pokrenuo velike projekte obnove nekih četvrti u megapolisu. Poznat je po svojoj politici koja u središte stavlja javno zdravstvo, pa tako i borbu protiv pušenja, zaslađenih pića i vatrenog oružja.

    Na listi nedavnog istraživanja Oxfama, koje je pokazalo da 62 najbogatije osobe na svetu imaju novca koliko i polovina svetske populacije, odnosno 3,7 milijardi ljudi, Bloomberg se našao na visokoj 11. poziciji sa imovinom vrednom 36 milijardi dolara.

    Foto: FB

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE