Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U Francuskoj proglašeno vanredno ekonomsko stanje

    Francuski predsednik Francois Hollande proglasio je vanredno ekonomsko stanje u zemlji, i poručio da je vreme za redefinisanje ekonomskog i socijalnog modela Francuske, javlja američka agencija AP po oznakom "hitno", prenosi N1.

    Hollande je predstavio niz ekonomskih mera u godišnjem obraćanju poslovnim liderima s ciljem podsticanja stagnirajućeg ekonomskog rasta Francuske i smanjenja hronične nezaposlenosti, prenosi AP.

    Prve mere koje je predstavio na skupu prilično su skromne, a naveo je i da tridesetpetočasnovno radno vreme u toku nedelje nije dovedeno u pitanje. Hollande nije zatražio nikakva nova ovlašćenja u ovoj hitnoj situaciji, javlja AP.

    Među predloženim merama su i koraci koji bi trebalo da ohrabre kompanije na zapošljavanje, kao i novi stručni programi obuke za pola miliona radnika, navodi AP.

    Agencija AFP prenosi da je francuski predsednik obećao da će potrošiti više od dve milijarde evra na paket mera za borbu protiv visoke nezaposlenosti.

    Predsednik Francuske je naglasio neophodnost unapređenja francuskog poslovnog modela i njegovog prilagođavanja brzim kretanjima i sve više globalizovanoj i "onlajn" ekonomiji.

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE