Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Zato što je istina – S kim si, takav si

    Piše: KRISTINA ERCEGOVIĆ, MBA, CEO Zaokret

    U poslu je bitno ne samo šta znamo, nego koga znamo. Nismo ni svesni koliko je bitan networking.

    Često sam se našla u ulozi onoga koji podstiče i hrabri ljude da pokrenu sopstveni biznis. Uostalom tako je i nastala moja knjiga Sam svoj gazda

    Uglavnom svi razgovori i razmišljanja kreću od ideje. Zatim se svi zapletu oko traženja novca, pa otvaranja firme i postavljanja posla, eventualnog zapošljavanja ljudi, pa organizacije posla, naravno tu je i prodaja, marketing, pa daj Bože upravljanje rastom itd. itd.

    Međutim, postoje dva vrlo bitna koraka pre bilo kakve ideje, pre bilo kakvog početka poslovanja. I o njima premalo razmišljamo. Ta su dva koraka presudna za naš uspeh, a često ih nismo svesni ili nismo svesni koliko su važni. I sama sam to shvatila tek nedavno nakon 14 godina preduzetništva.

    Prvi smo MI, naš način razmišljanja, naš mentalni sklop – koje reči pre svega sebi govorimo, mislimo li za sebe da smo dovoljno dobri, da li vredimo i da li zaslužujemo uspeh? Kritikujemo li stalno sami sebe, ili hvalimo i ohrabrujemo. Koliko sebe cenimo, znamo li da odbacimo i učimo iz kritika koje nam dođu putem, a biće ih jer … kako ono ide poslovica.. svi će vam sve oprostiti na našim prostorima samo uspeh ne

    Drugi su ključan element pre bilo kakvih ideja LJUDI. S kim si takav si, istina je veća nego što možemo da zamislimo. Je li vam se ikad dogodilo da ste imali ideju, podelili ste je s drugaricama i rodbinom. Komentari? Jesi luda… to neće uspeti… Vaša reakcija – sumnja.. odustajanje od svojih snova…

    E, zato je ključno okružiti se “nenormalnim ljudima”, koji kad kažete dajem otkaz, sada pokrećem posao u Srbiji, širim posao u region, Ameriku, kažu super, bravo kako ti mogu pomoći, e čekaj znam nekog… spojiću te… Postoji takvo mesto, s takvim “nenormalnim ljudima” koji veruju u svoje snove, slede ih i pokreću vlastite biznise. Ovde, u našem regionu, a sve je krenulo iz Zagreba pre više od 5 godina.

    Da smo zaista svesni koliko je bitno s kime se družimo 10 puta bi razmislili o svakom minutu s kime provodimo svoje vreme i na koji način, žaleći se, kukajući, smišljajući izgovore ili aktivno radeći na svojim snovima. Sve u životu možemo da povratimo ali vreme koje nam je na raspolaganju ne – zato je presudno s kime ga i kako provodimo.

    Stalno podsećam – jednom se živi, to je to, nema reprize, zato ako imate neku ideju za biznis, probajte da je realizujete, biće vam žao ako ne pokušate, ali pre ideje, okružite se ljudima koji će vas u tome podržati, zato sam uostalom i smislila Business café.

    Nismo sami, svi prolazimo isto kad krećemo i kad već imamo svoj biznis. A upravo priče svih preduzetnika naših gostiju na Business caféu pokazuju da se može uspeti i sada i ovde, u Srbiji, u Hrvatskoj, u celom regionu uprkos svemu i svima.

    Kako je i Business café drugačiji biznis, s posebnom porukom, 9. puta smo u Beogradu baš s tom temom – Biznis s porukom, vidimo se 27. januara u Mikseru u 18 časova.

    Gosti su Maja Lalić, pokretač Miksera, Milica Čalija, suosnivač poznatih kolača Anđeli, Ivan Brkljač, mladić iza zanimljivog start—upa Arbobracelet , kao i Siniša Ubović, pre glumac i preduzetnik, danas poznati Heal your Life trener.

    Ulaznice za Business café u Beogradu možete da nabavite u Mikseru prije i na dan događaja, kao i putem Gistixa na OVOM LINKU

    Više detalja o celom projektu možete videti na http://www.businesscafe.info. Po prvi put podelićemo i poklon booklet na srpskom jezikuVažnost i moć networkinga”.

    Čekam Vas 27. januara u Mikseru na Business cafeu. 

    Vidimo se!

    Kristina Ercegović

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE