Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Glavni ekonomista UniCredita: Orešković je čovek koji želi da posluje

    Globalni glavni ekonomista UniCredit banke Erik Nielsen rekao je HRT-u da investitori vrlo cene što je mandatar hrvatske Vlade Tihomir Orešković posetio zimsku konferenciju investitora u Kicbilu, na kojoj je bilo oko 100 investitora iz Evrope i Amerike, a ključna poruka da su Hrvatskoj potrebne promene, zaustavljanje rasta javnog duga te neuplitanje u monetarnu politiku.

    "Utisak je bio vrlo pozitivan. Stekli smo utisak da je to čovek koji želi da posluje. Nije obećao ništa, ali to niko od njega nije niti očekivao. Došao je poslušati, zanimalo ga je do čega je investitorima stalo. Ključna poruka bila je da su potrebne promene, donošenje mera koje će onemogućiti daljnji rast javnog duga, neuplitanje u monetarnu politiku. Vrlo je bitna i politička orijentacija Hrvatske, s obzirom na zemlje poput Poljske i Mađarske", rekao je Nielsen. 

    Jutarnji list piše i Nielsen, u poverljivom investicionom izveštaju poslatom na stotine adresa finansijskih investitora, a u kojem se, među ostalim, navode i zapažanja s konferencije u Kicbilu, napisao kako nakon dan i po razgovora s mandatarom hrvatske Vlade može reći da "Hrvatsku vredi imati na oku".

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE