Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    VIDEO: Kad uz muziku `zapleše` 100 svetlećih dronova

    Projektom Drone 100 Intel se upisao u Ginisovu knjigu svetskih rekorda, ali i pokazao kako bi dronovi mogli u bliskoj budućnosti da zamene vatromet.

    Direktor Intela Brian Krzanich na CES je rekao da Intel može potpuno da redefiniše iskustvo vatrometa. Dodao je da vidi budućnost u kojoj vatromet i svi rizici koji se s njim povezuju postaju stvar prošlosti, i da će ih zameniti svetlosne predstave neograničene kreativnosti i potencijala koje pokreću dronovi.

    To su i pokazali obaranjem rekorda za najveći broj dronova u simultanom letu. Intel je predstavu organizovao s austrijskom kompanijom Ars Electronica Futurelab u decembru kod Hamburga, a stotinu dronova s LED rasvetom je "crtalo" 3D oblike i poruke na nebu dok je orkestar svirao Betovenovu Petu simfoniju. U projektu je učestvovalo četiri pilota, od kojih je svaki upravljao sa po 25 dronova.

    Pre nego što su dronovi poleteli, inženjeri su pomoću programske opreme za animaciju dronovima omogućili da slede putanju leta, uključivanje i isključivanje svetala i precizno kretanje jednog drona za drugim uz muziku orkestra.

    Ručno rađeni crteži planova letenja prevedeni su u 3D programsku opremu za koreografiju tačnog položaja letenja svakoga drona.

    Foto: printscreen

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE