Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    VIDEO: Rešenje koje će `spasiti` muškarce

    Na aerodrom često dolazimo u poslednjem trenutku i  pokušavamo da ne propustimo let. Kroz gužvu se probijamo sa teškim torbama i koferima.  A zar ne bi bilo lakše i brže da žurimo ne držeći prtljag već da nas on sam prati?

    Grupa tinejdžera iz Libana prepoznala je  taj problem i napravila uređaj koji omogućava da vas prtljag prati. Funkcioniše tako što vlasnik stavi nanogicu kako bi kofer mogao da ga prati. Baza na koju se kofer stavlja je opremljena GPS-om tako da uvek nožete pratiti lokaciju na kojoj se nalazi. Osim opcije „follow me“, postoji i mogućnost da bazom upravljate preko mobilnog telefona.  Ideja je da se spreče stresne situacije kroz koje putnici prolaze zbog izgubljenog ili preteškog prtljaga.

    Ali zašto samo na aerodromima? Zašto ne bismo išli ulicom, i umesto da držimo torbu u rukama da nas ona svuda prati. NUA robotics  razvija kofer koji se kreće pored vas, pri tome izbegava prepreke na putu, ima alarm protiv lopova i šalje podatke u realnom vremenu o težini, tačnoj lokaciji i mnoge druge na vaš telefon. Ispraznio vam se laptop ili tablet? Nema problema, kofer ima i punjač koji će napuniti bilo koji uređaj.

    Kada muškarci budu birali poklon svojim damama za sledeću novu godinu, pametni kofer, lepo dizajniran, bi mogao da bude fenomenalan i praktičan poklon. Poklon koji će kupiti lepšim polovinama i „izbaciti“ sebi kofere iz džentlmentskih ruku i spasiti kičmu.

    Foto: pixabay

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE