Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Četiri najzanimljivija srpska projekta za koje se traži novac na Kickstarteru

    Kickstarter i Indiegogo su platforme koje omogućavaju ljudima sa idejom da se spoje sa donatorima i onima koji svoj novac žele da ulože u nešto novo.

    Potrebno je imati originalnu ideju i podeliti je sa članovima zajednice. Ako dobijete pozitivne komentare, pokrećete svoju kampanju i pratite proces prikupljanja donacija. Ideje su različite i dolaze iz oblasti umetnosti, IT,  zabave, plesa, dizajna, mode, filma, muzike, hrane, video igara, novinarstva, izdavaštva, fotografije, tehnologije, plesa i pozorišta. Usluge Kickstartera I Indiegogo platforme su besplatne na početku, a u slučaju da se ideja u potpunosti realizuje njima pripada od 4 do 10 odsto u zavisnosti od programa koji izaberete. Ako kampanja propadne, nikom ništa.

    Od nekoliko desetina projekata iz Srbije koji se na ovim plaformama nalaze, izdvajamo vam četiri najzanimljivija za koji se novac još prikuplja.

    Walk Serbia: On foot to Discover the Heart of a Nation

    „Srbija je fantastična zemlja ali, uglavnom, neshvaćena“.  Vreća za spavanje, telefon i kamera bili su dovoljni Kevinu Shannonu da prepešači Srbiju dva puta i predje 900 kilometara. Tokom puta koji je trajao 10 nedelja bio je premoren, povredio se, išao kroz snežne mećave ali kaže da je sreo neverovatne ljude koji su ga uvek lepo dočekali.

    Svoja iskustva želi da prenese kroz knjigu „Walk Serbia“ kao i slikovnicu. Njegov projekat je na Kickstarteru do sada prikupio  1.407 funti i ostalo je još 26 dana da dođe do 6.500 funti.

    San dizača tegova

    Reprezentativac Srbije u dizanju tegova, 22-godišnji  Ervin Rožnjik, pokrenuo je kampanju na Indiegogo platformi sa ciljem da prikupi 10.000 dolara. San nacionalnog rekordera u disciplinama trzaj (140 kilograma) i izbačaj (170kg)  u kategoriji do 77kg je da učestvuje na Olimpijskim igrama. Ervin želi da radi sa najboljim trenerima u najboljim klubovima i za to mu je potrebna pomoć.  Uložite 200 dolara i vaše ime će biti na dresu koji šampion nosi na svakom takmičenju.

    Kvalitetnije obrazovanje u budućnosti

    Miloš Injac je jedno veče razgovarao sa majkom Marinom koja radi kao učiteljica. Pričali su o „oglednom času“ koji je trebalo spremiti i da bi bilo odlično iskorstiti interaktivnu tablu za taj čas. S obzirom da Miloš zna osnove programiranja, ogledni čas je održan uz pomoć interaktivne table. Tema su bile paprike i deca su na testu znanja imala sve tačne odgovore.

    Taj rezultat ih je podstakao da pretvore svaku lekciju iz nastavnog plana i programa u interaktivni sadržaj. Cilj je obučiti svakog nastavnika da rukuje interaktivnim sadržajima i da ih prilagođava svom radu. Kampanja traje još 34 dana a potrebno je da skupe 50.000 dolara.

    Školovanje za sina i ćerku

    Vladica Grujić iz Prokuplja pokrenuo je kampanju u kojoj traži 113.000 dolara za studije svoje dece. Objašnjava da je Srbija mala i siromašna zemlja u kojoj  ljudi jedva spajaju kraj sa krajem. Vladica kaže da je školovanje u Srbiji neverovatno skupo i da je privilegija bogatih. Njegova deca su odlična u školi i svaka pomoć  će mu mnogo značiti.

    Foto: pixabay

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE