Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Novinari ne kleče` danas u 13 gradova Srbije

    Protest "Novinari ne kleče/predsedniče vlade, ko je ministar odbrane" biće održan danas u Beogradu i u još 12 gradova Srbije.

    Medijski profesionalci okupiće se po treći put, sa zahtevom za smenu ministra odbrane Bratislava Gašića zbog seksističke uvrede upućene novinarki Zlatiji Labović.

    Skupovi će početi u 19.00 sati u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Subotici, Čačku, Boru, Mladenovcu, Lazarevcu, Kikindi, Vranju, Pančevu i Novom Pazaru.

    Novinari će se okupiti u Beogradu ispred zgrade Vlade, u Novom Sadu na Trgu Slobode, u Nišu ispred Narodnog pozorišta, u Vranju kod zgrade Skupštine Grada, u Boru i Čačku ispred Doma kulture.

    U Kragujevcu okupljanje je zakazano na Trgu kod Krsta, u Kikindi ispred zgrade Skupštine Opštine, u Novom Pazaru kod Sebillja, u Pančevu na platou ispred Gradske uprave, u ispred zgrade Gradske opštine, a u Lazarevcu kod Rudarske česme.

    Na protestnom okupljanju u Subotici proglas će biti pročitan i na mađarskom jeziku.

    Prvi protest, "Novinari ne kleče/Smena Gašića" održan je u Beogradu 7. decembra, a drugi "Novinari ne kleče/Predsedniče Vlade, održite obećanje", 21. decembra u 10 gradova Srbije.

    Premijer Aleksandar Vučić početkom decembra izjavio je da će pokrenuti proceduru za Gašićevu smenu, ali to još nije učinio, te Gašić i dalje obavlja ministarske dužnosti.

    U Novom Sadu novinari i građani će pozvati Aleksandra Vučića i Srpsku naprednu stranku da "održe bar jedno obećanje i da prestanu da relativizuju i opravdavaju ponašanje svog visokog funkcionera, kupujući vreme i verujući da će novinari i građani zaboraviti na incident u Trsteniku".

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE