Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Smena Gašića nije kraj promena u Vladi?

    Posle zvanične smene Bratislava Gašića i izbora novog ministra odbrane, tokom ove godine nije isključena ni šira rekonstrukcija Vlade, saznaju Novosti.

    Prema informacijama lista, premijer Aleksandar Vučić nije zadovoljan radom nekoliko članova svog kabineta i ukoliko se ne odluči za vanredne parlamentarne izbore, mogao bi da pravi novu ministarsku čistku.

    Redosled političkih poteza trebalo bi da bude jasniji posle izborne skupštine SNS koja je zakazana za 13. februar. Naime, nakon kadrovskog osveženja stranke, očekuje se da Vučić "pospremi redove" i u Nemanjinoj 11.

    Izvori Novosti otkrivaju da premijer ne daje pozitivnu ocenu čak i nekim članovima Vlade koji su izabrani sa "naprednjačke kvote", a nije isključeno i da SNS neke resore zameni sa socijalistima.

    Ivica Dačić, šef diplomatije i lider SPS, kaže za Novosti da se na susretu sa naprednjacima nije pričalo o rekonsutrukciji, dodajući da je u tom slučaju je presudna reč i ocena premijera.

    Politički analitičar Dragomir Anđelković smatra da je realno očekivati da tokom februara dođe do ograničene rekonstrukcije Vlade. Posle izbora u SNS, gotovo sigurno će doći do izvesne promene kadrova te stranke u Vladi. On smatra da iz toga ne treba izvući tvrd zaključak da su isključeni prevremeni parlamentarni izbori.

    Samokandidovala se za ministarku odbrane

    Predsednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Skupštine Srbije Marija Obradović izjavila je u petak da je javnost u Srbiji spremna da Ministarstvo odbrane preuzme žena. "Za mene bi bila velika čast da budem na čelu tog resora. U regionu već postoje ministarke odbrane."

    Kako Novosti saznaju, u vrhu Vlade se Marija Obradović nije razmatrala kao mogući kandidat. Pojedini ministri su nam sugerisali i da premijer ne voli kad se neko samoreklamira i "kandiduje" putem medija.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE