Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    5 koraka da promenite LOŠU REPUTACIJU na poslu

    Piše: Hans Buster, odnivač Synergy Talents i profesionalni kouč

    Da li vaše kolege na poslu nemaju tako dobro mišljenje o vama? Da li ste nekim svojim postupkom izgubili poverenje kolega iz tima? Koji god da je razlog, loši međuljudski odnosi utiču negativno na produktivnost i skreću vam fokus sa posla. Ovaj problem nije nimalo bezazlen i može vas dovesti do tačke gde ćete morati da odlučite da li želite da nastavite svoju karijeru na nekom drugom mestu. Ipak, ako odlučite da ostanete i uložite trud da promenite stečenu reputaciju, uzmite u obzir sledećih 5 aktivnosti:

    1. Uspostavite unutrašnji sklad
    Pre svega, da biste uspostavili skladnu situaciju sa drugima, morate uspostaviti sklad sa samim sobom. Ako ste napravili neki postupak na koji niste baš ponosni, oprostite sebi i krenite dalje. Što pre to učinite, bolje za vas.

    2. Razumite gde ste pogrešili
    Biti svestan greške je već znak da ste na putu da popravite trenutnu situaciju. Razmislite o postupcima zbog kojih ste ostavili negativan utisak na vaše kolege kako biste ih bolje razumeli. Razumevanje je ključ prevazilaženja problema.

    3. Izvinite se
    Ako ste na neki način povredili kolege, postupite ljudski – izvinite se. Recite im da ste svesni razloga zbog kojih vas vide na određeni način, kao i da planirate da promenite ponašanje koje čini da se osećaju loše.

    4. Budite konzistentni u svojoj promeni
    Ako ste uspeli da razumete zbog čega kolege imaju negativno mišljenje o vama i gde ste pogrešili, pokažite na delu sve ono što ste rekli. Napravite neophodne promene. Budite dosledni jer ćete samo tako zadobiti izgubljeno poverenje.

    5. Nemojte previše da se trudite
    Imati jaku želju da uspostavite normalne odnose ne znači da treba da radite nešto više od izbegavanja loših ili nemoralnih postupaka. Ne treba da se ulizujete i iznenada obasipate kolege pažnjom. Takvi postupci samo pokazuju da ipak niste razumeli u čemu ste pogrešili.

    Dajte sebi vremena da uspostavite harmoniju koju želite. Ako ste napravili greške, najbitnije je da ste toga svesni i da ste spremni da se promenite zarad boljih rezultata sebe i čitavog tima.

    Kakva je vaša reputacija na poslu? Šta sve činite da promenite lošu ili zadržite dobru reputaciju?

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE