Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Novi predsednik IO vraća Komercijalnu banku u `top formu`

    Novi predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke Alexander Picker izjavio je danas da banka ulazi u narednu godinu s ambiciozinim planovima, kako bi se dovela u "top formu" i što bolje pripremila za privatizaciju, koja je očekuje u 2017. godini.

    “Cena se definiše u poslednjem trenutku i ja želim da u sledećoj godini banci povećam vrednost. Privatizacija neće biti isforsirana, vec onakva kakvu svi žele”, rekao je Picker novinarima na radnom ručku priređenom za predstavnike medija.

    On je saopštio da u prva tri tromesečja postoji negativan trend kada je značajno smanjena dobit, koji će se nastaviti i u poslednjem kvartalu, ali nije mogao da precizira da li će Komercijalna banka godinu završiti u minusu ili plusu.

    Picker je rekao da očekuje da se to promeni u narednoj godini, pre svega oslanjanjem na zdrav i stabilan postojeći poslovni model, dinamičnim razvojem novih proizvoda i  jačanjem poverenja, a da će prvi stub toga biti digitalizacija usluga te banke.

    Najavljujući širenje poslovanja u regionu, Picker je rekao da očekuje da Komercijalna banka postane „regionalni šampion“.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE