Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Google i Ford prave samovozeći automobil?

    Internet i automobilski gigant, Google i Ford, pregovaraju o zajedničkom razvoju i proizvodnji autonomnih automobila.

    Ako finalizuju pregovore, procenjuje se da će detalje objaviti tokom godišnjeg Međunarodnog sajma potrošačke elektronike u Las Vegasu u januaru, piše Automotive News, pozivajući se na izvore upoznate sa situacijom.

    Portparol Googla poručio je kako  kompanija neće komentarisati nagađanja, premda su pojedini zvaničnici Googlea potvrdili da ta kompanija razgovara s proizvođačima automobila u vezi projekta razvoja samovozećih automobila.

    Ranije ove godine, Google je počeo razgovore s većinom najjačih svetskih proizvođača vozila kako bi ubrzao napore da prvi samovozeći automobili budu na tržištu do 2020. godine.

    U junu je Google na javnim cestama počeo testirati mali, okrugli, samovozeći prototip vozila, napravljen prema vlastitom dizajnu. Ta je kompanija takođe počela da testira autonomni automobil u Austinu.

    Očekuje se da Google oformi posebnu jedinicu za takva vozila, koja će ih nuditi u najam, saopštio je ranije Bloomberg.

    Kako zaostaje za konkurentima, Ford ubrzava tempo razvoja samovozećih automobila sa akcentom na razvoju napredne bezbednosne tehnologije, uključujući automatsko kočenje, ubrzavanje i upravljanje bez korišćenja ruku.
    To će biti uključeno u njihovu globalnu ponudu tokom sledećih pet godina.  

    Foto: Google

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE