Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    TOTALNI HIT: Hiljade Bugara za Novu godinu u Srbiji

    Predstojeće novogodišnje praznike blizu 250.000 bugarskih državljana će dočekati u okolnim zemljama, a "totalni hit" je Srbija.

    Posebno su atraktivni Beograd, Novi Sad, Niš i Pirot gde je već rezervisano na stotine hotela i restorana, navodi bugarski Institut za analizu i ocenu turizma.

    Veliki broj Bugara će posetiti Srbiju organizovano, a biće i odlazaka u sopstvenoj režiji. Osim u Srbiji, veliki broj Bugara će Novu godinu dočekati i u Grčkoj, Makedoniji, Turskoj, Rumuniji i Mađarskoj.

    Bugari će Novu godinu tradicionalno dočekati u Solunu i Atini, a veliko interesovanje vlada i za Makedoniju, posebno Ohrid. U Turskoj među najtraženijim je proslava novogodišnjih praznika na nekoj od mnogobrojnih jahti na Bosforu.

    Bugarski turoperateri tvrde da su povoljne cene dočeka glavni razlog masovnog odlaska Bugara u inostranstvo, posebno u Srbiju i Makedoniju.

    Ekskurzija do Makedonije i Srbije bez novogodišnje svečane večere košta između 100 i 125 evra. Između 200 i 250 evra je cena za tri noćenja sa polupansionom, uključujući svečanu i večeru za reprizu dočeka. Trodnevni aražman za doček Nove godine u Istanbulu košta oko 450 evra.

    Prema predviđanjima Instituta za analizu i ocenu turizma, u Bugarskoj će tokom novogodišnjih praznika boraviti oko 100.000 stranih turista, a Novu godinu u bugarskim hotelima i restoranima dočekaće oko 950.000 domaćih gostiju.

    Trodnevni aražman za doček Nove godine u poznatim bugarskim turističkim destinacijama košta oko 750 evra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE