Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    STAR WARS U BEOGRADU: Bilo je dovoljno da se na platnu pojavi `A long time ago in a galaxy far, far away…`

    Daleka galaksija u sred Beograda. Ljubitelji Sile šetaju u togama, sa kacigama Darth Vadera i Stormtroopera. Svuda sevaju svetlosni mačevi. Princeze Leje, kosa pokupljenih u pletenice, prave selfije, a mnoge od njih su u pratnji Wookieea. Tako je izgledao Beograd pred premijeru nastavka Ratova zvezda.

    Noćas u ponoć je u beogradskim bioskopima premijerno prikazan sedmi nastavak kultnog serijala Ratovi zvezda. Sve karte su bile rasprodate nedeljama unapred, a fanovi su pre projekcija napravili nezaboravnu atmosferu.

    Svi su ušli u sale, seli na svoja mesta, svetla su se ugasila, na platnu se pojavio svima dobro poznat logo LucasFilm praćen rečenicom ’A long time ago in a galaxy far, far away…’, a onda je usledio gromoglasni aplauz praćen uzvicima oduševljenja.

    Film je ispunio sva očekivanja takozvanih ’pravih fanova’ odnosno ljubitelja prve trilogije. Napravljen je kao prirodan nastavak Epizode VI prateći stil i estetiku prve trilogije. Težnje J.J. Abramsa da napravi novi film koji neće odskakati od epizoda IV, V i VI postigle su željeni efekat u svakom smislu. Osetan je duh starih fimova od muzike do kadrova. Iako je stvaran u tehnološkoj eri digitalnih efekata, nimalo ne odskače od legendarnih epizoda što je postignuto prvenstveno korišćenjem pravih objekata i scena, a ne zelenom pozadinom i animacijama.

    Kao što smo svi navikli, Ratovi zvezda nude mnogo dobre akcije i dozu specifičnog humora uz minimalno romantičnih scena, stavljajući akcenat na svevremenu životnu borbu dobra i zla, odnosno mračne i svetle strane.

    Publika tokom celog filma nije krila oduševljenje, a najveći aplauz ipak je dobio kadar u kojem se prvi put u filmu pojavio čuveni glumac Harrison Ford u ulozi Han Solo. Publika je bila u prilici da sazna samo deo toga šta se dogodilo mnogo godina nakon pobede princeze i Luke Skywalkera, a ostala da čeka nastavke koji su najavljeni za 2017. i 2019. godinu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE