Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Makedonija legalizuje medicinsku marihuanu

    Letos smo pisali o tome kako legalizacija marihuane može postati unosan posao za državu, a jedna država u regionu rešila se nedavno na takav korak.

    Makedonija će legalizovati upotrebu kanabisa u medicinske svrhe, najavio je makedonski ministar za zdravstvo Nikola Todorov.

    On je rekao da je Ministarstvo zdravlja Makedonije u saradnji s Agencijom za lekove i medicinska sredstva pripremilo predlog izmena i dopuna Zakona o kontroli opojnih droga i psihotropnih supstanci u pravcu legalne kontrolisane upotrebe proizvoda od kanabisa u medicinske svrhe.

    Prema tom predlogu, kanabis će moći da se proizvodi i koristi u medicinske svrhe u Makedoniji, a moći će da ga proizovde samo pravna lica.

    Donošenjem tog zakona, istakao je Todorov, Makedonija sledi trend u Evropskoj uniji u kojoj je do oktobra 13 zemalja omogućilo upotrebu preparata na bazi konoplje u medicinske svrhe.

    To su uradile Češka, Finska, Rumunija, Italija, Španija, Holandija, Francuska, Austrija, Portugal, Nemačka, Engleska, Slovenija i Hrvatska, naveo je Todorov.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE