Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Oni će u Srbiji zaposliti 50 veb inženjera

    Švajcarska kompanija za softverski inženjering Namics otvorila je predstavništvo u Beogradu i najavila dugoročne investicije u Srbiji.

    Namics je akcionarsko društvo u vlasništvu 29 veb inženjera koji aktivno rade u kompaniji, osnovano 1995. godine u Sent Galenu i danas zapošljava više od 450 radnika. U ovom trenutku u fokusu im je rad u Java, .Net i Front End tehnologijama, a ukupan promet ostvaren u 2014. godini iznosio je 59 miliona evra.

    Između ostalih, klijenti kompanije Namics su i ABB, BASF, Bauhaus, Daimler, Medela, Sika, Swisscom, UBS, Victorinox i ciriški aerodrom. Iz kompanije navode da im je cilj da u prve tri godine zaposle 50 visokokvalifikovanih stručnjaka iz oblasti veb inženjeringa.

    U pitanju je prva investicija ove kompanije u ogranak van teritorija Švajcarske i Nemačke, a odluka je doneta nakon opsežnog istraživanja tržišta i sprovedenih analiza.

    "Pre godinu dana smo odlučili da formiramo osnovu tima u Beogradu. Uverili smo se da Srbija poseduje kvalitetne veb inženjere, a kvalitet koji pružaju obrazovni modeli pre svega na Elektrotehničkom i Matematičkom fakultetu nas uveravaju da inženjerska zajednica u Srbiji ima održivu budućnost.

    Za sada, naš plan je da u prvom periodu od tri godine zaposlimo 50 veb inženjera koji će se integrisati u međunarodne timove u Nemačkoj i Švajcarskoj, izjavio je Jurg Štuker, direktor kompanije Namics. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE