Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Slovenija: Kompanija Trimo prodata Poljacima

    Proizvođač čeličnih konstrukcija, krovova i fasada Trimo iz slovenačkog mesta Trebnje prodat je finansijskom fondu kapitala Inova iz Poljske.

    Inova je na konkursu pobedila irskog konkurenta Kingaspan i postala vlasnik Trima iako među poznavaocima nije važila kao favorit. Inova je ponudila 50 miliona evra, više nego irski konkurent.

    "Verujemo da će novi vlasnik prepoznati pozitivan preokret u našem poslovanju i naše sadašnje konkurentne prednosti i potencijale, i da će sa svojom kapitalskom snagom graditi priču Trima na globalnim tržištima i dalje", rekla je za medije uprava Trima.

    Transakcija novca za Trimo će biti isplaćena početkom iduće godine nakon ispunjenja odgađajućih uslova iz kupoprodajnog ugovora, smatra Nova ljubljanska banka (NLB), koja je u prodaji preduzeća iz Trebnjeg nastupila kao vlasnik, poverenik i koordinator konzorcijuma prodavača.

    Poljaci su postali među najvećim ulagačaima u Sloveniji, a sa prodajom Trima se za ovog proizvođača završava period suvlasništva banaka, koje su sa dokapitalizacijom u dva navrata postale vlasnik (97 odsto).

    Ove godine je Trimo poslovao sa dobitkom od oko 3,1 milion evra, a na nivou grupe je ostvario za oko 120 miliona evra prihoda od prodaje.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE