Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Spa u vašem domu

    Završavamo godinu i polako podvlačimo crtu. Završili ste sve svoje obaveze i vreme je da se posvetite sebi. Posvetite svaki trenutak užitku i relaksaciji i okrepite svoje telo i pripremite se za praznike i proslave.

    Uredite ambijent

    Atmosfera mnogo utiče na vaš um koji će doprineti tome da vaše telo ne bude u grču. Napravite trenutak samo za sebe. Ugasite svetla i upalite sveće. Stimulišite sva čula, a naročito čulo mirisa. Upalite mirisne štapiće blagih nota. Pustite opuštajuću muziku za relaksaciju.

    Piling

    Započnite vaš tretman pilingom. U modi su čokoladni mirisi i kremasti pilinzi. Ukoliko ne koristite lufe možete koristiti peškir ili rukavicu od istog materijala. Napravite sami svoj piling koristeći kukuruzno brašno i med, čemu možete dodati cimet. U mesto meda možete koristiti i maslinovo ulje.

    Kupka

    Učivajte u penušavom trenutku pune kade tople vode. Razgrnite zavese i posmatrajte hladne zimske noći iz tople kupke. Savetujemo da celoj atmosferi doprinesete čašom dobrog vina kako biste napravili poseban ugođaj za svoja nepca. Provedite bar pola sata u vodi ne razmišljajući o obavezama i poslu.

    Kreme

    Brz tempo današnice vam ostavlja mnogo vremena za ugađanje sebi, najčešće to za vas rade kozmetičari. Potrudite se da u ovoj prilici ne izostavite nijedan detalj. Namažite celo telo nešto manje hidratantnim mlekom i posebnu pažnju posvetite masažni prstiju na rukama i nogama na kojima se nalaze nervni završetci i koji regulišu cirkulaciju.

    Vežbe

    Otatak večeri provedite kod kuće takođe negujući sebe ali kroz vežbu. Smirite puls tako što ćete se prepustiti meditaciji. Neka to bude samo vaše vreme, napunite se energijom za ceo predstojeći period. Bilo bi dobro da uradite vežbe istezanja ili započnete jogu kako bi se vaši opušteni mišići maksimalno istegli.

    Foto: pixabay

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE