Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Zbog zdravstvenog stanja Miškoviću razdvajaju postupak

    Suđenje Miroslavu Miškoviću za oštećenje putarskih predužeća i utaju poreza razdvojeno je zbog njegovog lošeg zdravstvenog stanja od suđenja ostalim optuženim.

    Sudija Maja Ilić navela je da je izvesno da Miškoviću nije dobro i da neće biti u mogućnosti da danas i sutra bude prisutan na ročištu, te da veće smatra da nema prepreka da se postupak razdvoji u odnosu na njega i da se ponovi izvođenje dokaznih radnji.

    Advokati odbrane protivili su se razdvajanju postupka jer, kako su naveli, ne bi bilo pravično niti fer da se optuženima sada postupci razdvoje obzirom na to da su se izjašnjavali po objedinjenoj optužnici.

    Takođe, u tom slučaju bili bi potrebni i stručni konsultanti, što bi, po njihovom mišljenju dupliralo stvari.

    Tužilac Tamara Ristić navela je da je teško izjašnjavati se o razdvajanju postupka bez nalaza vestaka o zdravstvenom stanju Miškovića, a protivila se razdvajanju postupka do zakljcučenja glavnog pretresa.

    Branilac Miroslava Miškovića Zdenko Tomanović naveo je da je neformalno čuo da su doktori koji su pregledali juče Miškovića preporučili hiruršku intervenciju, ali i da Mišković želi da ode u Sremsku Mitrovicu, da potvrdi to mišljenje.

    Mišković nije danas došao na suđenje koje se protiv njega vodi u Specijalnom sudu zbog zdravstvenih problema, dok se njegov sin Marko pojavio pred sudskim većem.

    U objedinjenom procesu, koji je sada razdvojen, a počeo je u februaru ove godine, sudi se Miškoviću, vlasniku Nibens korporacije Milu Đuraškoviću i ostalim optuženima za ošttećenje putrarskih preduzeća i Fabrike maziva iz Kruševca (FAM), koja je bila u vlasništvu Nibes-a.

    Đurašković i ostali optuženi za oštećenje kruševačke fabrike maziva su mahom i na optužnici za oštećenje putarskih preduzeća zajedno sa Miškovićem i još tri optužena, pa im je suđenje bilo spojeno u isti postupak.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE