Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ministar `prećutao` otkaze

    Bužetom za 2016. godinu predviđeno je smanjenje troškova za fond plata u javnom sektoru za tri odsto, potvrdio je ministar finansija Dušan Vujović, ali nije precizirao koliko će ljudi ostati bez posla.

    On je za RTS naglasio da je, i pored smanjenja, bužet za narednu godinu razvojni, jer predviđa 117 milijardi dinara kapitalnih investicija i dodatnih 35 milijardi koje su "kriju" pod subvencijama za železnice i puteve.

    "Ukupno to je preko 150 milijardi i to je ogroman porast u investicijama, pitanje je da to realizujemo kao što planiramo", kazao je Vujović i dodao je i da su budžetom za 2016. sva ministarstva dobila "razuman budžetski okvir".

    >>>>Bez posla ostaje 35.000 ljudi

    Ministar je potvrdio da je predviđen rast privrede od 1,7 odsto, a da je planirana inflacija 2,8 odsto. "Očekujem da naredne godine promenimo trend i da će javni dug početi da pada u bruto društvenom proizvodu", rekao je Vujović.

    On je kazao i da će se naredne godine nastaviti sve što je započeto, a pre svega izrada funkcionalnih analiza koje treba da pokažu gde su čepovi neefikasnosti, gde su viškovi i koji sektori nisu potrebni, odnosno gde je vreme za spajanje državnih agencija.

    Vlada Srbije usvojila je Predlog zakona o budžetu za 2016. godinu, kojim su planirani ukupni prihodi od 997,4 milijarde dinara, a rashodi 1.119 milijardi, tako da će deficit iznositi 121,8 milijardi dinara. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE