Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Firma koja se nada da će VB napustiti EU

    Direktor Eurotunnela Jacques Gounon ocenio je kao vrlo verovatan izlazak Velike Britanije iz Evropske unije (EU) navodeći da bi ta kompanija imala koristi od toga, preneli su danas nemački mediji.

    "Predviđam da će rezultat britanskog referenduma biti protiv Evrope", rekao je Gounon za nemački list Frankfurter Allgemeine Zeitung. (FAZ).

    Britanski premijer David Cameron obećao je da će do kraja 2017. godine organizovati referendum na kojem će se građani opredeliti da li Velika Britanija treba da ostane članica EU.

    Gounon je rekao da je većina preduzeća, operatera tunela ispod Lamanša, za ostanak zemlje u EU, ali je dodao da postoje oblasti britanske privrede koje bi imale koristi od izlaska Velike Britanije iz Unije.

    Navodeći da se on lično ne zalaže za BrExit (usvojena skraćenica za izlazak Britanije iz EU), Gounon je rekao da bi Eurotunnel imao koristi na finansijskom planu, jer bi brojni nemački bankari prešli da rade u Londonu čime bi ta kompanija imala više putnika.

    Prema njegovim rečima, Frankfurt kao finansijska prestonica Nemačke, postala bi značajnija za Siti, poslovnu četvrt Londona što bi uzrokovalo veća putovanja finansijskih predstavnika dva grada.

    Gounon je ocenio da bi BrExit povoljno uticao i na vazdušni saobraćaj.

    Foto: Facebook

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE