Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Moguća srpska trgovinska misija u Rusiji

    Srbija bi mogla da otvori trgovinsku misiju u Nižnjem Novgorodu u ruskoj oblasti Volga kako bi se promovisali srpski proizvodi.

    "Dogovoreno je da srpska strana preispita mogućnost uspostavljanja trgovinske misije u Nižnjem Novgorodu kako bi se promovisali srpski proizvodi na tržištu Federalne oblasti Volge", rekla je predsednica Komiteta gradske uprave za spoljno-ekonomske i međuvladine odnose Elena Mišina, a prenosi ruska agencija Tas.

    O mogućnosti otvaranja predstavničke kancelarije se raspravljalo tokom sastanka delegacije Nižnjeg Novgoroda sa ambasadorom Srbije u Rusiji, Slavenkom Terzićem, a učesnici bilateralnog sastanka su se takođe upoznali sa turističkim potencijalima Nižnjeg Novgoroda i sa pripremama grada za Svetski kup u fudbalu 2018. godine.

    Preduzetnici iz Nižnjeg Novgoroda su predložili srpskoj strani da predstavi domaće turističke mogućnosti, kao što su skijanje, zdravstveni i lovački turizam. "U svetlu nedavnih događaja u svetu, srpske destinacije su od naročitog značaja za stanovnike Nižnjeg Novgoroda i region", naglasila je Mišina.

    Region Nižnjeg Novgoroda i Srbija takođe planiraju razvoj saradnje između škola i univerziteta, kao i između institucija umetnosti i kulture, prenosi Tas. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE