Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vučić: Pritisci oko Telekoma i netačne informacije

    Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da se preko pojedinih medija vrše pritisci na Vladu Srbije u vezi prodaje Telekoma, da informacije koje se pojavljuju nisu tačne i ponovio da ukoliko Vlada ne bude zadovoljna cenom neće prodavati tu kompaniju.

    "Ne znam kako su se pojavile informacije, ali se tačne nisu pojavile", rekao je Vučić i naveo da je jedan od ponuđača pokušao da izvrši pritisak na Vladu Srbije "i da kaže kako je to njegova ponuda, iako to nije sasvim istinito".

    Vučić je u obraćanju novinarima nedaleko od Uba gde je otvorena rekonstruisana deonica puta Pambukovica – Novaci od oko pet kilometara, rekao da sa druge strane u našoj zemlji ne može ništa da se obavi bez različitih "političko – kriminalno – mafijaških pritisaka svih mogućih".

    On je ukazao da su pojedini koji su protiv privatizacije Telekoma ranije govorili da 100 odsto te firme vredi dve milijarde evra, a kada vide da je država obezbedila da može da ga proda po toj ceni, onda kažu da treba da vredi tri milijarde.

    "Ako ne budemo zadovoljni cenom i uslovima nećemo da privatizujemo Telekom", istakao je premijer i dodao da bi to bila velika šteta za Srbiju "na radost svima onima što ne znaju šta govore, a koji će zbog toga da budu oduševljeni".

    Vučić je dodao da lično ne može da promeni neke stvari navodeći da je slična situacija i sa sportom gde ne može da se izvrši privatizacija. "Očigledno je da je u Srbiji taj lobi koji mora da vuče unazad po svaku cenu toliko jak i snažan i tome se veoma teško suprotstaviti", ocenio je premijer.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE