Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Novi kabinet za hemiju u Paraćinu uz podršku Gasprom njefta, NIS-a i Novak Đoković Fondacije

    U Tehnološkoj školi u Paraćinu, danas je svečano otvoren kabinet za hemiju, opremljen uz podršku kompanija Gasprom njeft i NIS kao i Novak Đoković Fondacije.

    Inicijatori projekta obnove školskih laboratorija širom Srbije, koje su oštećene u prošlogodišnjim poplavama su kompanije NIS i Gasprom njeft u okviru saradnje sa Novak Đoković Fondacijom.
    Laboratorija za hemiju u Paraćinu je šesta po redu koja je otvorena u sklopu ovog projekta.
    Do sada su otvorene laboratorije u školama u opštinama Obrenovac, Petrovac na Mlavi, Ub, Lazarevac i Svilajnac, a do kraja godine biće otvorena još četiri nova kabineta, u Krupnju, Smederevskoj Palanci, Valjevu i Šapcu – ukupno deset.
    Deo sredstava za rekonstrukciju hemijske laboratorije u Tehnološkoj školi u Paraćinu obezbedio je Sindikat NIS-a.
    „Zajednički cilj Gasprom njefta i NIS-a, kao i Novak Đoković Fondacije je ulaganje u obrazovanje, kako bismo mladima pružili mogućnost za kvalitetan i perspektivan razvoj, a to prikazuje i naš slogan – Budućnost na delu“, izjavio je prilikom otvaranja laboratorije Goran Takić, predsednik Sindikata NIS-a.
    Gasprom njeft i NIS i zaposleni ovih kompanija, sakupili su novčana sredstva u iznosu od 30 miliona dinara, kao znak solidarnosti sa stanovništvom naseljenom u područjima koja su stradala u poplavama . Sakupljena novčana sredstva su usmerena na rekonstrukciju školskih laboratorija.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE