Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Leoni otvorio pogon kod Niša: Posao za 1.700 ljudi

    Fabrika Leoni, koja se bavi proizvodnjom automobilskih kablova za vozila Jaguar i Land Rover, počela je rad u punom kapacitetu u Doljevcu, gde će se zaposliti 1.700 ljudi.

    Početak radova je presecanjem vrpce simbolično označio premijer Aleksandar Vučić, koji je tom prilikom predočio da je cilj da u naredne dve godine nezaposlenost u Srbiji padne ispod 15 odsto, pozivajući nemačke kompanije da nastave da ulažu u Srbiji.

    Početak rada trećeg pogona nemačke kompanije Leoni dokaz je da se marljivost isplati, rekao je Vučić i najavio još dobrih vesti i investicija u Pčinjskom i Nišavskom okrugu i na jugu Srbije. Tim okruzima će Vlada da posveti veliku pažnju, gledaćemo da smanjujemo nezaposlenost na jugu, rekao je Vučić.

    Presecanju vrpce prisustvovao je i ambasador Nemačke Aksel Ditman koji je istakao da je Leoni veoma važan poslodavac u Srbiji sa više od 3.500 zaposlenih i dodao da je ta kompanija sjajan primer održivog ulaganja nemačkih kompanija u Srbiji.

    Nemačke kompanije uvek podrobno proveravaju da li će ući na neko tržište, ali kada jednom dođu onda uvek ostanu i prošire i svoje kapacitete. Ovaj pogon je, posle pogona u Prokuplju, zaista pravi primer za to, rekao je Ditman.

    "Nastavljamo zajedno sa nemačkim privrednicima da dalje razvijamo te odnose. U tesnoj komunikaciji smo sa Privrednom komorom Srbije i radimo na tome da Srbija uvede dualno, stručno obrazovanje", rekao je Ditman.

    Fabrika u Doljevcu kod Niša ima površinu od 25.000 kvadratnih metara, vrednost investicije je veća od 21 milion evra, a Srbija je dala podsticaj od 10,5 miliona evra, odnosno 7.000 evra po radniku.

    Leoni je u Srbiji prisutan od 2009. godine, do sada je uložio nešto više od 36 miliona evra i trenutno zapošljava 4.950 radnika.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE