Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Norveška izbeglicama: Vratićemo vas do Kabula

    Norveške vlasti pokrenule su reklamnu kampanju u lokalnim medijima i na društvenim mrežama, uz pomoć koje se nadaju da će izbeglice odvratiti od pomisli da u njihovoj zemlji zatraže azil.

    Na Twitter profilu norveškog Zavoda za migracije objavljene su poruke namenjene Avganistancima koji planiraju prelaz preko severne granice između Norveške i Rusije. "Rizikujete prisilnu repatrijaciju, ne samo u Moskvu, već skroz do Kabula", poručili su im.

    Državni sekretar u norveškom ministarstvu inostranih poslova Joran Kallmyr potvrdio je da se takvim porukama započela kampanja, prenosi Telegraph. Slične poruke osvanuće i na Facebooku, ali i u oglasima u ruskim novinama i medijima drugih zemalja.

    "Danska je ostvarila dobre rezultate od ovakve kampanje. Oni biraju gde će putovati na osnovu informacija o toj zemlji. Iako je Danska sigurna zemlja, vrlo malo ih je odlučilo da tamo traže azil", rekao je Kallmyr, dodajući da će Norveška uskoro smanjiti naknade za azilante.

    "Bolje da to znaju unapred nego da se razočaraju", rekao je.

    U međuvremenu, pojačane su i granične kontrole između Rusije i Norveške, budući da je broj izbeglica koje prelaze granicu sa 40 porastao na gotovo 200 mesečno. Kako bi prešli granicu uglavnom se služe biciklima.

    Foto: Beta-AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE