Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Srbija u Forumu energetskih lidera

    Srbija je postala članica Foruma energetskih lidera (Carbon Sequestration Leadership Forum – CSLF) što će doprineti efikasnijem iskorišćavanju fosilnih goriva, pre svega uglja u Srbiji, izjavio je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

    "Srbija ima 10 milijardi tona uglja i za nas je od vrhunskog interesa da obezbedimo tehnologiju kojom će građani i dalje moći da koriste energiju dobijenu iz uglja."

    Partnerski odnos sa najvećim državama na svetu obezbediće Srbiji da bude deo projekta koji če obezbediti dalje korišćenje uglja u Srbiji, kazao je Antić na konferenciji za novinare.

    Antić je najavio da će 11. i 12. novembra u Beogradu biti održani skupovi na kojima će učestvovati predstavnici Evropske unije i regiona, a da će se raspravljati o metodama korišćenja fosilnih goriva koje ne ugrožavaju životnu sredinu.

    On je kazao da će za Srbiju biti bitno što kroz ovu organizaciju može da upotrebi tehnologije koje će omogućiti skladištenje ugljendioksida koji se dobija iz uglja, a koji će u doglednoj budućnosti dobiti na značaju resurs.

    Srbija i Rumunija su u sredu u Saudijskoj Arabiji postale deo CSLF, koji sada čine 24 države i EU, na ministarskom nivou, a organizacija se bavi pronalaženjem novih tehnologija koje se koriste za efikasnije i duže korišenje fosilnih goriva.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE