Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nemačka inicijativa `kupujmo balkansko`

    Nemci pokrenuli inicijativu "kupujmo balkansko", sa ciljem da se direktno spoje proizvođači sa Zapadnog Balkana s potencijalnim kupcima.

    "Otkrili smo potpuno nove mogućnosti za razvoj naših poslova", glasi samo jedna od reakcija brojnih nemačkih preduzetnika koji učestvuju u programu "Einkaufsinitiative Balkan" (Inicijativa za nabavku robe s Balkana).

    Inicijativa je pokrenuta kao rezultat prošlogodišnje Konferencije o Zapadnom Balkanu u Berlinu, a njeni inicijatori su nemačko udruženje logističara i firmi za nabavku BME, Nemačka privredna i trgovačka komora DIHK i vlada u Berlinu.

    Cilj inicijative je da se direktno spoje proizvođači iz regije Zapadnog Balkana s potencijalnim kupcima, odnosno preduzećima iz Nemačke.

    U junu je tako u Minhenu održana i posebna konferencija na kojoj je BME organizovao više od 400 direktnih razgovora "u četiri oka" između potencijalnih partnera.

    Kako piše Deutsche Welle, na odvojenim sastancima se skoro 100 izabranih firmi s područja Zapadnog Balkana predstavilo ispred 22 potencijalna partnera iz Nemačke. U proteklih nekoliko meseci su firme iz BiH, Srbije i Hrvatske dobile 170 konkretnih upita nemačkih kupaca.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE