Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Evo kako ulaže jedan od najbogatijih Slovenaca

    Janez Koprivec, jedan od najbogatijih Slovenaca, planira da investira pet miliona evra u pogon koji će proizvoditi gumene i plastične delove za novi model BMW-a.

    "Godišnje će nam taj posao donositi pet miliona evra prihoda. Ali prvo moramo ulagati. Trebamo da izgradimo niz novih objekata i opremimo nove proizvodne linije. Gradićemo u Sevnici gde smo 2003. godine kupili nekretninu bivše Jutranjke koja je otišla u stečaj. Dobićemo novih tri hiljade kvadratnih metara prostora i zaposliti 10 do 20 radnika. Investicija će biti vredna četiri do pet miliona evra, a delom će biti finansirana kreditom", rekao je Janez Koprivec, direktor i vlasnik firme Siliko za Finance, prenosi Poslovni.hr.

    Janez Koprivec, koji je već nekoliko godina na popisima najbogatijih Slovenaca, preduzetničku karijeru započeo je 1984. kada je sam sastavio prvu mašinu za brizganje plastike. Siliko sada ima 270 zaposlenih, uključujući 140 u Sevnici, dok su ostali u Vrhnici. U tom mestu je uredio razvojni centar i premestio manji deo proizvodnje. Siliko oko 60 odsto proizvoda izrađuje za automobilsku industriju. Njihovi delovi uglavnom se mogu pronaći u nemačkim modelima automobila, a najveći tržišta su im, osim Nemačke, Češka, Austrija, Italija, Švajcarska i druge evropske zemlje, ali i Kina.

    Danas njihovi delovi mogu biti ugrađeni i u Lamborghini i druge luksuzne automobile. "BMW nam je 2013. odobrio status sertifikovanog razvojnog dobavljača, što smo prošle godine dobili i od Volkswagena. Slovenija je u poređenju s na primer Rumunijom, skupo mesto za proizvodnju, tako da je njihovu prednost možemo prevladati samo znanjem i dobrom tehnološkom opremljenosšću. "Poslednjih godina sve što nam preostane, opet ulažemo. Dakle, za ulaganja koristimo celokupnu dobit i sva sredstva predviđena za amortizaciju. Od 2012. do ove godine, uložili smo 24 miliona evra. Pobeđujemo samo ako ponudimo dobar proizvod za nisku cenu", rekao je Koprivec.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE