Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    FOTO: Samit Lidera balkanske rute

    Lideri zemalja takozvane balkanske rute, na vanrednom samitu u Briselu raspravljaju u potrazi za sveobuhvatnim rešenjem izbegličke krize.

    Na samitu učestvuje i srpski premijer Aleksandar Vučić, koji je u pauzi sastanaka izjavio da je Srbija spremna da prihvati određenu kvotu migranata, ali da neće pristati da bude tampon zona.

    Ukoliko Nemačka i Austrija zatvore granice za migrante, a Hrvatska postavi ogradu, šta očekujete da uradimo? "Srbija ne može da bude tampon zona", ocenio je Vučić.

    Vučić je rekao da ne očekuje nikakve spektakularne odluke samita i da je glavno bilo to što su se lideri 13 država duž zapadnobalkanske rute sastali i razmenili mišljenja. "Za sada se radi o politici malih koraka", rekao je srpski premijer.

    Vučić je, navodeći da je kroz Srbiju do sad prošao najveći broj izbeglica, rekao da je na sastanku zahtevao da čuje sveobuhvatno rešenje EU koje će Srbija u skladu sa evropskim vrednostima poštovati. "Mislim da sam razumeo kakva je ideja, ali taj konkretan zadatak nismo čuli", rekao je Vučić.

    Evropski zvaničnici su pre sastanka rekli da je cilj Samita pronalaženje zajedničkog rešenja za krizu, koja će sigurno još potrajati. 

    Samit se nastavlja radnom večerom, na kojoj treba da budu usvojeni zajednički zaključci.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE