Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Jutro mirno u Podgorici

    Posle protesta opozicionog Demokratskog fronta i nereda, koji su kulminirali sukobom demonstranata i policije, u glavnom gradu Crne Gore jutro je mirno.

    Policija je na demonstrante bacila suzavac, a u neredima je povređeno 15 policajaca, od kojih jedan teže. Lekarsku pomoć zatražila su 24 demonstranta, uglavnom zbog suzavca, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević.

    Ministar, na vanrednoj konferenciji za novinare nije hteo da precizira da li je sinoćni protest DF bio pokušaj državnog udara, pošto se, kako je objašnjeno, želelo nasilno ući u zgradu Skupštine Crne Gore.

    Konjević je ocenu o mogućem državnom udaru prepustio nadležnim državnim organima. Policija je privela jednog od lidera DF Andriju Mandića i funkcionera tog saveza Slavena Radunovića.

    Na opozicionom protestu, u kome nije učestvovalo nekoliko opozicinoh stranaka, tražena je ostavka Vlade Crne Gore i premijera Mila Đukanovića.

    Vladajuća Demokratska partija socijalsita je u saopštenju ocenila da je protestni skup DF bio usmeren na "rušenje države".

     

    Foto: printscreen

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE