Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mihajlović: U Moskvi potpisujemo memorandum u oblasti železnica

    Ministarka građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja Zorana Mihajlović izjavila je danas da Srbija i Rusija imaju dobre bilateralne odnose i da očekuje da se sledeće nedelje u Moskvi potpiše memorandum u oblasti železnica.

    "U Srbiji se danas vozimo 120 kilometara na čas na pojedinim prugama, to nije dovoljno, ali očekujemo da sa Rusijom potpišemo memorandum u oblasti železnica. Takođe razmenjivaće se iskustva i znanja sa ruskim kolegama, ruske železnice su jedne od najboljih u svetu, naši stručnjaci će ići na obuku, a vodimo i građevinske radnike i putare", rekla je Mihajlović za Radio telelviziju Srbije (RTS) i dodala da treba da se modernizuje dispečerski centar koji će upravljati prugama.

    Mihajlović je navela i da je u prošlosti bilo zastoja u trošenju ruskog kredita od 800 miliona evra.

    "Na Koridoru 10 modernizujemo pruge od tog kredita, a rekonstruisaćemo i prugu Beograd-Bar čiji početak rekonstrukcije očekujemo do kraja godine", rekla je ona.

    Govoreći o primeni novih pravilnika o standarizaciji vozila istakla je da će doprineti bezbednosti saobraćaja i da će vozači ubuduće prilikom tehničkog pregleda vozila morati da imaju atest za tamne folije koje su stavili na stakla.

    "Ukoliko nemaju atest, moraće da ih skinu.Ovo pravilo je definisano zbog bahatih i agresivnih vozača koji imaju crne folije na staklima vozača i suvozača. To moraju da sklone jer nije dobro za bezbednost ljudi i policije", rekla je Mihajlović i istakla da 95 odsto građana nema zatamljena stakla.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE