Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    5 proročanstava u filmu `Povratak u budućnost` koja su se ostvarila

    Upravo na ovaj dan 21. oktobar 2015. Marty McFly i Doc Brown doputovali su iz 1989. godine. Naravno u popularnom filmu “Back to the Future Part II”. Od sva tri dela, najzanimljiviji je upravo drugi, jer se posebna pažnja pridaje novim tehnologijama, koje su sada naša stvarnost.

    "Time" izdvaja 5 izuma iz filma “Back to the Future II” koji su nam sada dostupni.

    Tableti i tehnologija za plaćanje preko mobilnih telefona
    Film je predvideo da bežične uređaje možemo da koristimo za plaćanje. U filmu je scena u kojoj stariji Terry pita Martyja da elektronski donira 100 dolara da bi ublažio inflaciju.
    Inflacija nije pogodila dolar koliko je to u filmu predviđeno, ali tehnologije su postale naša stvarnost, a to je ono što scenaristi nisu mogli ni da sanjaju.

    Biometrijski uređaji
    U jednoj sceni Martyjeva buduća žena koristi svoje otiske prstiju kako bi otvorila vrata. Danas postoje biometrijske lične karte,  a otisci prstiju koriste se za otključavanje nekih mobilnih telefona, da bi se pristupilo bankovnom računu, itd.

    Video igrice u kojima ne morate da koristite ruke
    Kada su dva mlada momka videla Martyja kako igra igricu bili su začuđeni jer koristi ruke: „To je kao igračka za bebe!“ komentarisali su. U filmu je to bila budućnost, ali sada možemo da vidimo mnogo video igrica u kojima  učestvujemo celim telom, npr simulirano igranje tenisa.

    Telefoni koji imaju video
    I ne samo telefoni. Tu su i razne aplikacije za računare i telefone kao što su Viber, Skype, Facebook…

    Video naočare
    Jednu stvar je film „Povratak u budućnost“ u potpunosti predvideo – koliko tehnologije ometaju trenutke provedene sa porodicom. Na primer, za vreme večere deca Martyja i Jennifer koriste futurističke naočare kako bi gledali TV i pričali na telefon. Google je prestao da proizvodi „Google Glass“, ali se one još mogu kupiti za pretraživanje interneta, gledanje videa i slika.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE