Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    REM pokreće postupak protiv nekoliko televizija

    Regulatorno telo za elektronske medije (REM) danas će pokrenuti postupak za utvrđivanje eventualne odgovornosti televizija koje su direktno prenosile proslavu sedam godina od osnivanja Srpske napredne stranke, u subotu 17. oktobra.

    Kako je za agenciju Beta rekao predsednik Saveta REM-a Goran Karadžić, u pitanju su televizije Hepi, Pink i Studio B, protiv kojih je Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) podnelo prijave, ali to nije konačan spisak.

    "Mi smo već počeli da radimo na ovom predmetu i pre nego što se NUNS oglasio i naše stručne službe prikupljaju podatke da li je još neko od emitera prenosio proslavu stranačkog skupa", kazao je Karadžić.

    On je naveo da je REM, kada se pokrene postupak, dužan svim stranama u postupku da dostavi dokumentaciju sa objašnjenjem zašto je protiv njih pokrenut postupak, posle čega emiteri trebaju da se izjasne o tim navodima.

    "To je standardna procedura i tek kada se ona završi, REM će doneti konačnu odluku. Nije to rijaliti da se neko potukao, tako da se sa odlukom neće žuriti", rekao je Karadžić i dodao da televizijskim stanicama neće biti oduzeta dozvola, već će eventualno biti izrečena opomena ili upozorenje.

    Precizirao je da su emiteri prekršili Opšte obezujuće uputstvo koje zabranjuje direktno ili indirektno reklamiranje političke organizacije i oglašavanje njihovih skupova, van predizborne kampanje.

    Karadžić je podsetio da je to telo do sada pokrenulo oko 20 sličnih postupaka.

    Foto: pixabay

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE