Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Direktorka tražila novac od novinara za odgovore na pitanja

    „Šta vas briga koliko smo prodali izveštaja? Imate to na sajtu, pa tamo tražite. Pogledajte koliki su prihodi, a koliki rashodi, pa ćete znati. I mi moramo od nečega da živimo. Platite ukoliko želite odgovore na pitanja.“

    Ovo je odgovor direktora Agencije za posredničke, informatičke i finansijske usluge Republike Srpske Jelene Ćetković na pitanje novinara sajta Capital.ba.

    Nakon saznanja da APIF naplaćuje izdavanje finansijskih izveštaja i to po izuzetno visokim cenama, novinari ovog sajta pokušali su da saznaju ko je i na koji način ustanovio ovaj „cenovnik“.

    „Nije slučajno što me to sada pitate. Znam ja odakle to ide. APIF se ne finansira iz budžeta i mi moramo da zaradimo, a zarađujemo tako što prodajemo te izveštaje. I vi prodajete ono što napišete“, rekla je Ćetković.

    Kako piše Capital.ba, firme dostavljanje izveštaja plaćaju 80, a udruženja građana 40 maraka. Prema podacima Privredne komore RS finansijske izveštaje je u 2014. godini dostavilo 9.169 preduzeća.

    Na ovakvo ponašanje direktora APIF reagovao je i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji je rekao da će lično on krivično goniti Jelenu Ćektović ukoliko dobije dokaze da je tražila novac od novinara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE