Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kakav početak, takav kraj – jutarnji rituali za bolji dan

    TEKST: Hans Buster, osnivač Synergy Talents i profesionalni kouč

    Da li ste se ikada svesno zapitali šta je to što prvo uradite ujutru kada se probudite?

    Možda uživate u ispijanju kafe u krevetu, prelistavanju jutarnje štampe, proveravanju notifikacija na društvenim mrežama? Ili pak volite da se izležavate sve do momenta dok ne morate da se spremite za posao? A možda ste od onih (često u manjini) koji jutarnju rekreaciju ne propuštatju ni po koju cenu…

    Bilo kako bilo, ono kako započnete dan umnogome određuje kako će izgledati njegov ostatak. Zato je jako važno da imate jutarnje rituale koji će vas staviti na put dobrog raspoloženja i produktivnosti.

    Pa ipak…

    Koliko ste se samo puta probudili lošeg raspoloženja, bez volje za rad, želeći samo da ostanete u krevetu (naravno, kiša je padala tog jutra)? Često, reći ćete. Kada nemate nešto što vas motiviše da se pokrenete, vrlo je moguće da ćete se osećati loše.

    Upravo tu jutarnji rituali stupaju na scenu i daju vam razlog da ustanete iz kreveta i aktivirate se. Oni vas ispunjavaju i pomažu vam da nađete vreme samo za sebe, unutrašnji balans neophodan za uspeh. Takođe, započinjanje dana uz nekoliko rutinskih zadataka, daje vam snagu za uspešan ostatak dana.

    Koji jutarnji rituali treba da postanu deo vaše svakodnevice?

    Postoje razni predlozi o tome kojih rituala bi trebalo da se pridržavate kako biste unapredili svoju produktivnost. A inspiraciju za svoje jutarnje rituale možete potražiti u primerima uspešnih ljudi:

    Mark Zuckerberg, osnivač Facebook-a: obično ustaje u 8 sati ujutru. Nosi istu majicu svakog dana kako ne bi gubio vreme na odlučivanje o tome šta će obući.

    Richard Branson, osnivač Virgin Group-a: uvek ostavi podignute roletne kako bi ga sunce probudilo čim svane. Potom ide na plivanje ili se bavi nekim ekstremnim sportom, zatim igra tenis i doručkuje.

    Jack Dorsey, osnivač Twitter-a: budi se u 5:30, meditira i potom ide na jutarnje trčanje.

    Ovi predlozi baziraju se na iskustvu drugih ljudi, a ono što može pomoći nekom ne mora svakom. Stoga je najbolje da sami pronađete šta funkcioniše za vas.

    Prvo dobro razmotrite svoje jutarnje rituale i uočite njihov uticaj na vas. Ako primećujete da vam neka navika šteti, umanjuje vašu produktivnost i ometa vas na putu ostvarenja zacrtanih ciljeva, promenite je.

    Sve započinje vašom odlukom o željenoj promeni!

    Ukoliko želite da poboljšate svoj život, posvetite se kreiranju jutarnjih rituala i pridržavajte ih se. Njihovo svesno kreiranje doneće vam trenutke u kojima ćete se osećati ispunjeno, poletno, energično i zadovoljno. Svaki dan je nova prilika za uspeh i nova prilika da se osećate odlično!

    Bez kojih rituala vi ne možete da započnete svoj dan? Koji su vaši saveti za uspešan početak dana?

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE