Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Banka greškom klijentu uplatila 6 milijardi dolara

    Osim što nije ostvarila ciljanu dobit i suočava se sa hiljadama pravnih procesa i drakonskim kaznama, nemačka Deutsche Bank je uspela da napravi nesvakidašnju grešku i jednom klijentu uplati šest milijardi dolara.

    Najveći nemački kreditor Deutsche Bank slučajno je jednom klijentu uplatila šest milijardi dolara nakon upisivanja pogrešnih brojki, objavili su mediji.

    Tu grešku je u junu napravio mlađi član DB tima za prodaju deviza, objavio je Bloomberg. Šest milijardi dolara poslato je klijentu američkog hedge fonda, a novac je vraćen dan kasnije. To se dogodilo jer je zaposleni koristio "bruto brojku, umesto neto brojke", navodi se u izveštaju.

    Incident se nadovezuje na niz skandala u toj investicionoj banci sa sedištem u Frankfurtu koja je prošlog vikenda pokrenula velike promene u poslovanju i upravljanju.

    Dva izvršna direktora banke, Anshu Jain i Juergen Fitschen, dala su u jun ostavke zbog neostvarene ciljane dobiti i niza grešaka. Zamenio ih je novi pomoćni izvršni direktor John Cryan.

    Banka je inače zatrpana s oko 6.000 pravnih postupaka i u maju je dobila rekordnu novčanu kaznu od 2,5 milijardi dolara zbog sudjelovanja u namještanju kamatnih stopa.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE