Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    FOTO: Ko je novi premijer Kanade i zašto je bez majice?

    Liberalna partija osvojila je neverovatnu pobedu na nacionalnim izborima u Kanadi, a na čelo vlade dolazi novi lider – Justin Trudeau. I to kakav lider!

    Trudeau ima 43 godine i sin je bivšeg premijera – Pierrea Trudeaua. Proteklih nedelja izazvao je dosta pažnje u medijima. "Igrač", kako ga naziva “Independent”, zna kako da “ukrade šou”. Jednom je poljubio mladića u emisiji na nacionalnoj televiziji, a ne libi se ni da skine majicu.
    Međutim, on nije jedini svetski lider koji ima sklonosti da bude golišav kad zatreba.

    Iako su ankete najavljivale da će pobeda biti tesna, kampanji Trudeaua doprinela je nota anti-konzervativizma, i dovela do sigurne pobede.
    Premijer, koji će uskoro položiti zakletvu, promoviše feminizam, legalizaciju marihuane, povećanje oporezivanja za 1%, a obećao je i da će rešavanju pitanja klimatskih promena pristupiti ozbiljno.

    Ovo je ono što pozitivna politika može da uradi… Ne ispisujem ja stranice istorije večeras, vi to radite!” rekao je svojim pristalicama kada je bilo izvesno da će liberalna partija odneti pobedu.

    Kandidati liberalne partije zauzeće 183 mesta, a konzervativne partije “samo” 99 mesta. Vladu će činiti i levo orjentisana demokratska stranka sa 42 mesta, i ostale manje stranke.

    Foto: Twitter/Printscreen

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE